Unieke gedenkbomen voor begraafplaatsen, crematoria,
strooivelden, hospices en individuele graven

Technische informatie

De afmetingen van een standaard gedenkboom voor plaatsing buiten op een strooiveld of begraafplaats zijn 3,2 meter hoog en 3,0 meter breed.

De gedenkboom is verkrijgbaar in verschillende hoogtes, variërend van 60 cm (als individueel grafmonument) tot en met maximaal 4 meter.

De gedenkboom is opgebouwd uit zes boomdelen van cortenstaal. De boomdelen worden aan elkaar gelast, zodat een driedimensionaal monument wordt gevormd.

De gedenkboom is gelast op een ronde grondplaat met een diameter van 1,20 meter.

De gedenkboom is gemaakt van 12 mm dik cortenstaal (kwaliteit S355J0WP). In de boom zijn 600 gaten aangebracht voor de bevestiging van de gedenkblaadjes.

Het cortenstaal roest gedurende de eerste 2 maanden totdat het zijn kenmerkende kleur heeft gekregen. Daarna stopt het oxidatieproces. De roestlaag is tevens de beschermlaag van de boom. Dit betekent dat er geen onderhoud aan de boom nodig is.

Voor het testen van de gedenkboom op belasting en weersomstandigheden is een schaalmodel ontwikkeld. Zelfs bij een horizontale windbelasting met windstoten van 140.0 km/h is de constructie stabiel.