Unieke gedenkbomen voor begraafplaatsen, crematoria,
strooivelden, hospices en individuele graven

Blog

gedenkboom voor babies en kinderen

Gedenkboom voor babies op begraafplaats Heiderust

Op begraafplaats Heiderust in Rheden is een speciale plek voor kinderen die al vroeg tijdens de zwangerschap zijn gestorven. Linde ligt er als eerste. Lindes ouders hebben als eerste een gedenkblaadje voor Linde in de gedenkboom gehangen. Lees het het gehele artikel .

Artikel in het Zuiden november 2018

Op begraafplaats Vredehof aan de Lagendijk in Ridderkerk is een bijzondere metalen gedenkmonument in gebruik genomen. Aan de gedenkboom die is gemaakt van cortenstaal kunnen 600 gedenkblaadjes worden opgehangen. Daarmee kunnen mensen overledenen waar geen graf (meer) van is, persoonlijk herdenken. De eerste belangstellenden hebben …

cover van Funeral Service times

Artikel in vakblad de Funeral Service times oktober 2018

Na de marktintroductie van gedenkbomen in Engeland en Ierland zijn inmiddels 2 gedenkbomen geplaatst. In het vakblad voor de branche geeft Marko Dakin, coordinator van gedenkbomen voor de Engeland en Ierland een interview. Lees het het gehele artikel in de Funeral Service times hier.

Gedenkboom begraafplaats Ridderkerk

Maandag 30 juli is een gedenkboom geplaatst op een prachtige plek op begraafplaats Ridderkerk. De officiele opening zal plaatsvinden in september. De gedenkblaadjes zullen worden gemaakt door een lokale keramiste. Zie ook www.decombinatieridderkerk.nl

Opening Sterretjesveld

Woensdag 16 mei 2018 heeft wethouder Yfke-Sikkema officieel het Sterretjesveld op begraafplaats Akendam geopend.   Initiatiefneemster Ariënne Post heeft een eerste gedenkblaadje met de naam van haar overleden zoontje Teun in de gedenkboom gehangen.   Op de projectenpagina leest u hier meer over.

Haarlem krijgt strooiveld voor de allerkleinsten

Op woensdag 16 mei wordt op begraafplaats Akendam het eerste Sterretjesveld van Haarlem geopend. Een strooiveld voor de allerkleinsten, waar moeders, vaders en naasten hun te vroeg geboren, niet-levensvatbare baby kunnen herdenken.